Ciasteczka budyniowe- bez jajek

Ciasteczka budyniowe- bez jajek. Przepyszne, bardzo proste w przygotowaniu. Z podstawowych składników. Idealne dla alergików czy osób na diecie roślinnej. Ciasteczka się kruchutkie, wyśmienite od razu po wystudzeniu. Przed podaniem możemy oprószyć je cukrem pudrem.

Składniki:

  • 300 gram mąki pszennej
  • 250 gram margaryny lub masła
  • 80 gram cukru
  • 2 opakowania budyniu, u mnie o smaku czekoladowym, łącznie 80 gram,
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

  • do miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek budyniowy oraz proszek do pieczenia. Dodajemy rozdrobnione masło/margarynę. Wyrabiamy ręcznie lub przy pomocy robota do momentu powstania jednolitego ciasta.
  • Z gotowego ciasta odrywamy podobnej wielkości porcje ciasta, robimy kulki, spłaszczamy i układamy na blasze od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia, możemy na ciastkach zrobić wzorki przy pomocy widelca.
  • ciasteczka wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, grzanie (góra-dół) i pieczemy ok 18-20 minut.
  • po wyjęciu z piekarnika ciasteczka odstawiamy do wystudzenia.
  • Ciasteczka budyniowe- bez jajek przed podaniem możemy oprószyć cukrem pudrem.

Zdjęcia

About Kasia

Witam Cię serdecznie na moim Blogu. Nazywam się Kasia. Na co dzień jestem szczęśliwą żoną i mamą która kocha gotować i piec ciasta. Przez żołądek do serca :). Lubię bazować na łatwo dostępnych i prostych produktach. Wśród moich przepisów każdy powinien znaleźć coś dla siebie :).

View all posts by Kasia →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *