Jajka faszerowane rzodkiewką i ogórkiem konserwowym są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się na stole jajko imprezowa przystawka lub Wielkanocne śniadanie. Przyjemne urozmaicenie od tradycyjnego jajka w majonezie.
Składniki:
- 5 jajek L
- pół pęczka szczypiorku
- 2 mniejsze korniszony
- 2 większe rzodkiewki
- 1-2 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- ugotowane jajka obieramy z łupiny i przekrawamy na pół. Do miski wykładamy żółtka i rozgniatamy je widelcem.
- rzodkiewkę i korniszony kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. Do rozdrobnionych żółtek dodajemy pokrojone warzywa zostawiając trochę szczypiorku do dekoracji. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy z majonezem.
- gotowy farsz nakładamy łyżeczką do białek jaj. Gotowe jaka układamy na talerzu/półmisku. Dekorujemy pozostałym szczypiorkiem.
Zdjęcia
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/03/160180649_2825375021049951_8925279931841193987_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/03/160445700_462551228202622_6516182520993169547_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/03/160564547_276564530530088_7425576358156807908_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/kasiawgarach.pl/wp-content/uploads/2021/03/159927275_1193366324399671_2692907166602304461_n.jpg?resize=735%2C551&ssl=1)