Jajka faszerowane rzodkiewką i ogórkiem konserwowym są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się na stole jajko imprezowa przystawka lub Wielkanocne śniadanie. Przyjemne urozmaicenie od tradycyjnego jajka w majonezie.
Składniki:
- 5 jajek L
- pół pęczka szczypiorku
- 2 mniejsze korniszony
- 2 większe rzodkiewki
- 1-2 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- ugotowane jajka obieramy z łupiny i przekrawamy na pół. Do miski wykładamy żółtka i rozgniatamy je widelcem.
- rzodkiewkę i korniszony kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. Do rozdrobnionych żółtek dodajemy pokrojone warzywa zostawiając trochę szczypiorku do dekoracji. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy z majonezem.
- gotowy farsz nakładamy łyżeczką do białek jaj. Gotowe jaka układamy na talerzu/półmisku. Dekorujemy pozostałym szczypiorkiem.
Zdjęcia