Jajka faszerowane rzodkiewką i ogórkiem konserwowym

Jajka faszerowane rzodkiewką i ogórkiem konserwowym są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Idealnie sprawdzą się na stole jajko imprezowa przystawka lub Wielkanocne śniadanie. Przyjemne urozmaicenie od tradycyjnego jajka w majonezie.

Składniki:

  • 5 jajek L
  • pół pęczka szczypiorku
  • 2 mniejsze korniszony
  • 2 większe rzodkiewki
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • ugotowane jajka obieramy z łupiny i przekrawamy na pół. Do miski wykładamy żółtka i rozgniatamy je widelcem.
  • rzodkiewkę i korniszony kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy. Do rozdrobnionych żółtek dodajemy pokrojone warzywa zostawiając trochę szczypiorku do dekoracji. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy z majonezem.
  • gotowy farsz nakładamy łyżeczką do białek jaj. Gotowe jaka układamy na talerzu/półmisku. Dekorujemy pozostałym szczypiorkiem.

Zdjęcia

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *