Gofry budyniowe

Gofry budyniowe to wspaniały pomysł na pyszny i prosty deser. Lekkie i chrupiące. Możemy podawać z dowolnymi, ulubionymi dodatkami. Smakują zarówno małym jak i dużym.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej, szklanka o pojemności 250 ml
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 40 gram
  • 3 łyżki cukru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 gram rozpuszczonego przestudzonego masła, możemy zamienić na olej

Przygotowanie:

  • do miski dodajemy wszystkie składniki na gofry i dokładnie mieszamy mikserem lub rózgą do momentu aż powstanie jednolite ciasto, ja użyłam rózgi
  • gotowe ciasto nakladamy przy pomocy łyżki wazowej na dobrze rozgrzaną, lekko natłuszczoną gofrownicę i pieczemy do momentu aż ładnie się zrumienią,
  • gotowe gofry podajemy z ulubionymi dodatkami
  • z tej proporcji ciasta wszło mi 8 gofrów

Zdjęcia

About Kasia

Witam Cię serdecznie na moim Blogu. Nazywam się Kasia. Na co dzień jestem szczęśliwą żoną i mamą która kocha gotować i piec ciasta. Przez żołądek do serca :). Lubię bazować na łatwo dostępnych i prostych produktach. Wśród moich przepisów każdy powinien znaleźć coś dla siebie :).

View all posts by Kasia →

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *